kijken naar kunst

Zou je graag meer willen weten van beeldende kunst, zonder je vast te leggen voor een cursusavond elke week, of voor een langere periode? Dan is ‘Kijken naar kunst’ misschien iets voor jou.

Bij ‘Kijken naar kunst’ schrijf je je in voor drie bijeenkomsten, die verspreid over drie maanden plaatsvinden. Elke bijeenkomst staat op zich zelf en heeft een eigen onderwerp. Dat kan een kunstenaar zijn, of een stroming, maar ook een algemeen thema of een techniek. Vaak is er een verband met een expositie die op dat moment te zien is.

Aan de hand van veel beeldmateriaal krijg je de nodige achtergrondinformatie – over technieken, de kunstenaars, of de historische context. Na elke bijeenkomst is er voor deelnemers een samenvatting beschikbaar, en soms een filmpje met extra toelichting. (Enkele voorbeelden vind je hier.)

Iedereen kan meedoen. Het is leuk als je al wat van kunst weet, maar voorkennis is niet nodig.

Jaarlijks starten er twee verschillende reeksen, in het voorjaar en in het najaar. De data worden ruim tevoren bekend gemaakt. Je kunt kiezen voor bijeenkomsten overdag of ’s avonds. De bijeenkomsten duren 2 uur.

Kosten drie bijeenkomsten: € 50,-
Locatie: wijkcentrum Noorderlicht, Wijchen

Meer weten? Neem dan vooral even contact op.